Over ons

Jonas Driesen

Met fierheid kan ik vertellen dat ik van mijn passie, mijn hobby en  beroep heb kunnen maken. Het begon allemaal als rekkenvuller in een wijnwinkel waar ik mijn passie heb ontdekt. Snel nadien behaalde ik mijn diploma Sommelier en begon zo mijn professionele carrière in de wijnsector. Na meer dan 10 jaar in dienst gewerkt te hebben, werd het mij steeds duidelijker dat wijn behoort tot mijn levenswerk. Dag in dag uit met wijn bezig zijn, daar word ik gelukkig van. Zo werd het stilaan tijd om mij te wagen aan de sprong in het onbekende en besloot tezamen met Hugues, Filosovino op te richten en onze eigen wijnen in te voeren. 

Filosovino is een verwijzing naar mijn tweede hobby: Filosofie. Wijn is niet zomaar een product. Achter elk lekker glas, zit altijd een mooi verhaal verweven over de wijnmakers die veel inspanning en liefde steken in de vinificatie, in samenwerking met natuur en zijn klimaat. Het verhaal achter de wijn, is dan ook de filosofie van ons bedrijf. 

Hugues Defeche 

Mijn passie voor wijn begon toen ik kind was. Mijn ouders vertrokken elk jaar op wijnreis naar de Bourgogne waar ik als kind altijd bij was. 
Op mijn 20 jaar ben ik begonnen met wijn verzamelen en kwam zo mijn eerste wijnkelder tot stand. Al snel liep mijn hobby uit de hand. 

Ondertussen ben ik al meer dan 25 jaar, kind aan huis in Bourgogne. 
10 jaar geleden ben ik tot ridder geslagen in Givry en heb ik mijn naam bekend gemaakt bij de wijnhuizen in de streek. Mijn liefde voor fijne wijnen zal uitgewerkt worden in. de selectie van onze eigen ingevoerde wijnen. 


Onze referenties